פיצה באילת – לא מה שחשבתם

Papajohns.co.il פיצה באילת1 Httpswww.tavola.co.il

שתפו למשפחה וחברים
שגם הם יוכלו להנות מקריאת הכתבה

מכירים את זה שאתם מגיעים לאילת, לוקחים מלון רק עם ארוחת בוקר ובערב מחפשים מה לאכול? הגיע הזמן להכיר את סצינת הפיצות בעיר הנופש של ישראל

כשמגיעים לאילת יש מן תחושה של חופש שעוטפת את הכל. החופים היפהפיים, המרחק מההמולה של המרכז, המחירים הנמוכים – הכל קורץ והופך את החופשה בעיר הדרומית להכי קרובה לחו"ל שיש לישראל להציע. ואז מגיעה השאלה – מה נאכל לארוחת ערב? "אצלנו בחבר'ה תמיד יש התלבטות בין מסעדה מפנקת לבין פיצה או המבורגר, כזה על הדרך", אומרת לירון שכבר שנה שלישית ברציפות מגיעה לפחות פעמיים בשנה לחופשה באילת.

"מצד אחד פיצה באילת נשמע כמו המאכל הכי בנאלי", אומרת לירון. "מצד שני, מאז הקורונה נפתחו בעיר כמה פיצריות שוות שמציעות פיצות איכותיות וטעימות בטירוף. מבחינתי זה השילוב המושלם בין אוכל מהיר, אבל לא ממש ג'אנק, שגם משביע וגם טעים בטירוף. מאז שמצאנו פיצריה שמכינה פיצה שווה במחיר מעולה, אנחנו אוכלים שם כל ערב. זה סוגר לנו את הפינה של האוכל ומאפשר לנו להמשיך לבלות כי אין כבדות כזו כמו שיש אחרי ארוחה במסעדה וגם המחיר הוא לא בשמים. בקיצור – מעולה מכל הכיוונים".

גם אורית והחברות מעדיפות לאכול פיצה באילת על פני כל מאכל אחר. "אני תמיד הולכת על פיצריות שמפנקות בתוספות, מכינות את הבצק מחומרים טריים, לא עושות שימוש בחומרים משמרים ושהכל מגיע חם-חם וטרי. בעניין הזה אני לא מוכנה לעשות פשרות. נכון, מדובר במזון מהיר, ועדיין אני בוחרת שוב ושוב בפיצריות שמעניקות את התמורה הגבוהה ביותר לכסף שלי".

המסקנה אליה הגיעו אורית ולירון מקובלת גם על שחר, שמתגורר בעיר מאז ילדותו. "פעם למצוא פיצריה שווה באילת זה היה משהו שנשמע כמו מדע בדיוני", הוא אומר. "היום יש כאן הרבה סניפים של פיצריות מהמרכז, יש פיצריות ביתיות ויש כל מיני מקומות שמכינים פיצות לפי מתכונים שעוברים במשפחה שנים. פתאום נהייתה כאן סצינה שלמה של פיצות ומדהים להכיר את כל המקומות ולראות את ההתפתחות של התחום הזה אצלנו בעיר. גם משלוחי פיצות נהיו כאן עניין גדול. הרבה חברים שאני מכיר עובדים כשליחים בסופי שבוע או כשיש אירועים מיוחדים, למשל במונדיאל, ועושים מזה הרבה מאוד כסף. אני בוחר תמיד בפיצריות שמציעות פיצות טריות, שהבצק מוכן באותו היום ולא מגיע קפוא. בנוסף, הפיצה צריכה להגיע חמה, גם אם מדובר במשלוח. אין דבר כייפי יותר מלחכות בבית לצלצול של השליח ולקבל פיצה חמה, טריה, איכותית שכל סלייס בה פשוט עושה חשק לעוד אחד. אגב, גם הרוטב שבו עושים שימוש הוא חשוב מאוד. פיצריות שמכבדות את עצמן לא שמות חומרים משמרים ומעניקות ללקוח חוויה טעימה מאוד, כל ביס מחדש".

תפריט נגישות אתר