כללי

למה כדאי להתחיל לחסוך לפנסיה כבר בגיל צעיר?

Businesswoman Holding Coins Putting Glass

שתפו למשפחה וחברים
שגם הם יוכלו להנות מקריאת הכתבה

כשאתם בשנות ה-20 לחייכם, הפרישה נראית כל כך רחוקה שהיא כמעט ולא מרגישה אמיתית בכלל. אנחנו לא אומרים שזה לא נכון, אבל זוהי לא סיבה מספיק טובה להתעלם מהצורך ולוותר על מאמצי החיסכון שלכם.

למעשה, גישה כזו עלולה לפגוע בכם באופן נכיר בטווח הארוך. חיסכון פנסיוני דורש תשומת לב כבר מגיל צעיר, כדי שתספיקו לבנות כמה שיותר עושר לעתיד ולנצל את העובדה שעוד אין לכם (כנראה) תשלומי משכנתא או הוצאות משפחתיות כבדות.

גם אם אתם בתחילת הקריירה ולא מרוויחים הרבה, אפילו סכום קטן ששמים בצד לפנסיה יכול לעשות הבדל עצום בעתיד שלכם.

הגדירו לעצמכם מטרות

ככל שתקדימו להתחיל לחסוך לפנסיה, כך מצבכם יוכל להיות טוב יותר בהמשך הדרך. אם אתם מרגישים שאתם לא יכולים להתמודד לבד, שכרו יועץ פיננסי שיעזור לכם לנווט בתהליך של תכנון פרישה.

ודאו שאתם מגדירים ציפיות ויעדים ריאליים. הנה כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון:

·        הגיל הנוכחי שלכם.

·        הגיל שבו אתם שואפים לצאת לפנסיה.

·        כל מקורות ההכנסה הנוכחיים והחזויים שלכם.

·        ההוצאות הנוכחיות והחזויות שלכם.

·        כמה אתם יכולים להרשות לעצמכם להפריש?

הפיקו את המרב מריבית דריבית

ריבית דריבית היא הסיבה הטובה ביותר שמשתלם להתחיל מוקדם לחסוך לפרישה. אם אינכם מכירים את המונח, ריבית דריבית היא התהליך שבו סכום כסף גדל באופן אקספוננציאלי, עקב ריבית שנבנית על עצמה לאורך זמן.

דוגמה פשוטה כדי להבין את היסודות: נניח שאתם משקיעים 1,000 ש"ח באג"ח לטווח ארוך, שמרוויח 3% ריבית בשנה. בסוף השנה הראשונה, ההשקעה שלכם תגדל ל-1,030 ש"ח, ובשנה הבאה תרוויחו על הסכום הזה 3% כך שההשקעה תגדל ל-1,060.9 ש"ח.

כלומר, בכל שנה הסכום צומח בשיעור יותר גדול, מכיוון שהריבית מתבססת על יותר ממנו. לצורך העניין, בשנה ה-30 כבר יהיה לכם למעלה מ-3,200 ש"ח.

בשלב זה, הכסף גדל יותר מפי שלושה מהר יותר מאשר בשנה הראשונה.

מה יקרה אם לא תתחילו לחסוך מעכשיו?

קל לחשוב שיש לכם מספיק זמן להתחיל לחסוך לפנסיה. אחרי הכל, אתם בני/ות ה-20 וכל החיים לפניכם, נכון? ובכן, כן, אבל למה לדחות למחר כשאפשר להתחיל היום?

אם אתם שכירים, נסו להגדיל ככל האפשר את הפרשות המעסיק שלכם לפנסיה. אם אתם עצמאים או שכירים שרוצים לחסוך גם מחוץ לעבודה, יש שלל כלים פנסיוניים שמאפשרים הפרשה עצמית.

נניח שאתם מתחילים עם חיסכון של 100 ש"ח לחודש, עם תשואה חיובית ממוצעת של 1% בחודש, ומתמידים במשך 40 שנה. לעומת זאת, חבר/ה שלכם לא מתחיל/ה להשקיע עד 30 שנה מאוחר יותר, ומשקיע/ה 1,000 ש"ח בחודש למשך 10 שנים, עם אותה תשואה.

 

החבר/ה י/תחסוך בסביבות $230,00 ש"ח, וחשבון הפנסיה שלכם יעמוד על קצת יותר מ-1.17 מיליון ש"ח. זה הכוח של חיסכון ארוך טווח עם ריבית דריבית.

תפריט נגישות אתר